donderdag 21 februari 2019

Sydney Bondi Beach en Sculpture by the Sea


Bondi Beach, een van de populairste stranden van Sydney vanwege de mooie baai en de fijne surfgolven. En wie niet de zee in wil, kan zich uitleven in het op de rotsen gebouwde zwembad (voor clubleden).
Wij kwamen daar echter niet voor. Na een vlotte blik en een foto begonnen we aan het voetpad dat niet alleen een mooie wandeling zou bieden vanwege de ruige rotskust en de turquoise oceaan, maar nu ook door Sculpture by the Sea, een openlucht tentoonstelling, die hier jaarlijks rond deze tijd plaatsvindt.


Wij vonden het een geweldige belevenis. De sculpturen zijn zeer divers van aard, vorm en materiaal en lijken niet alleen voor deze plek gemaakt, maar zijn dat dikwijls ook. Ze staan langs de hele route van Bondi naar Tamarama beach opgesteld en alles is vrij toegankelijk. Dat is letterlijk: het kost niets. Maar ook figuurlijk, want veel van de kunstwerken zijn van zichzelf zeer toegankelijk en nodigen uit om ze te benaderen, aan te raken, mee te bewegen, ermee op de foto te gaan. Bij niet alle werken is dat gewenst en soms wordt men verzocht om afstand te houden en op het pad te blijven, maar helaas niet iedereen wil die bordjes begrijpen.
Gelukkig waren wij niet in het weekend, maar op de vroege dinsdagmorgen, zodat het nog niet zo vreselijk druk was. Toegankelijk wil ook zeggen dat hier duizenden mensen op af komen, van jong tot oud, van dichtbij tot van verre. Het is dan ook een ware happening.
Ik kan het niet laten om veel foto's te plaatsen. Laat de beelden maar voor zichzelf spreken.






Geen kunstwerk, maar een uitnodiging om even te gaan zitten





"Fiets in de sneeuw"











  





En wat zou Australië zijn zonder surfen! Het plezier spatte ervan af, net als van de expositie.





Tamarama Beach. Einde van onze wandeltocht. We verlieten deze mooie buitenwijk van Sydney zoals we gekomen waren: met de bus. Met dit laatste kleurenkanon nemen we ook afscheid van Sydney, want ons laatste blog betreft de dagtour naar de Blue Mountains. Op 1 november gingen we de oostkust verruilen voor het zuiden van Australië. Byebye Sydney, geweldige stad!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Terugblik op onze Australië-reis

Op een vakantiebeurs en aan de keukentafel zetten we met TravelEssence begin 2018 onze eerste stappen op een gedroomde reis naar Austr...