donderdag 4 april 2019

Grampians: the Pinnacles

Voor deze dag hadden we rondje Pinnacle Lookout - Bellfield Lake en Brambuk Centre bedacht.
Voor de Pinnacle walk kozen we de kortste route vanaf de Sundial parkeerplaats. Deze leidde ons aanvankelijk over een smal bospad en vervolgens over rotspaden op en neer naar het uitkijkpunt boven het dal van Halls Gap en de omringende bergen. De wandeling is goed te doen, goede wandelschoenen aanbevolen. Wij hebben er op ons gemak goed twee uur over gedaan.


Van deze honingeter keken we inmiddels niet meer op, maar ik was wel blij verrast met deze geelgebuikte zanger, die ik (voorlopig?) tot eastern yellow robin (een soort vliegenvanger) herleid.


Met een graad of 15, wat wind, stevige bewolking en af en toe eventjes wat motregen, was het aan de frisse kant. Maar de zon liet zich zeker niet onbetuigd en trok tussentijds gouden banen over de eucalyptusbossen. 












Het pad zou omlaag en omhoog naar het uitkijkpunt op de rotsen in de verte leiden.







The Pinnacles. Magnifiek uitzicht, prachtig berglandschap, geweldige rotsformaties. Ook hier vonden we een grote plantenrijkdom, waarvan een deel in bloei, zoals bij Reeds Lookout; hierboven veelal lage bomen, struiken en planten die bestand zijn tegen weer en wind.









Oud grapje, blijft leuk.
Wij gingen dezelfde weg terug.







rufous-whistler (?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Terugblik op onze Australië-reis

Op een vakantiebeurs en aan de keukentafel zetten we met TravelEssence begin 2018 onze eerste stappen op een gedroomde reis naar Austr...