woensdag 8 mei 2019

Great Ocean Road: Apollo Bay

Waar de Great Ocean Road vanaf Cape Otway weer bij de oceaan komt, ligt Marengo, een rustige wijk op 2 km van de badplaats Apollo Bay. Daar vonden wij de Apollo Bay Cottages, een aantal aardige, stoere bungalows op rij gelegen op een helling die uitzicht bood en uitliep op een grote groene weide met een mooie vijver. Waaierstaarten in de bomen, een behoedzame reiger op jacht in het grasveld en om ons heen de moerashennen, die de overgebleven broodkruimels nagenoeg uit de hand aten. We voelden ons meteen weer thuis. De zon had het inmiddels helemaal gewonnen van de wolken, zodat we in de laatste zonnestralen nog buiten konden eten. Geweldig weer!







Een wandeling rond de vijver en door het park is de moeite waard: rietkragen, bloemen en mooie bomen en struiken. Vanuit ons straatje konden we zo naar het strand lopen om de zon boven Apollo Bay te zien ondergaan. Vlak voor de Marengo kust ligt het Little Henty Reef. Het binnenste en buitenste rif, die hiervan deel uitmaken, waren nog goed te zien. Op het buitenste rif leven pelsrobben, nu nauwelijks nog zichtbaar (rechts op de hogere delen) in het halfdonker. De witte vogels zijn aalscholvers en een paar meeuwen of sterns.




De volgende dag, zondagochtend, zijn we naar Cape Otway gegaan, daarover een apart bericht. Daarna  hebben we Apollo Bay bezocht. Het is een aardige badplaats met mooie stranden, een haventje en een groot park aan de ene kant van de hoofdweg en leuke winkeltjes, supermarkten en restaurants aan de andere kant.
Een restaurant (geopend) met een keuken voor gevorderden hebben we niet gevonden, maar er zijn hier tal van vlotte eettenten waar je goed verse vis kunt eten.
Op weg naar Apollo Bay moesten we de Barham River oversteken, die hier in zee uitkomt. Bij de brug vonden we een zandpad dat naar de rivier en het achterliggende strand leidde. Boomstronken en takken worden met opzet aan de oevers achtergelaten omdat aalscholvers en andere vogels daarvan graag gebruik maken. Wij zagen hoe ook enkele zandbanken blijkbaar populaire rustplaatsen waren voor aalscholvers, sterns en eenden. Een maskerkievit (masked lapwing) zocht de oever af naar voedsel.




Barham River voorziet in een rijke en fraaie natuur, daar doet geen tegenlicht in de dalende zon iets aan af!



Dit zou onze laatste avond in de vrije natuur van Australië zijn, de volgende dag zouden we naar Melbourne rijden voor de laatste dagen van deze fantastische reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Terugblik op onze Australië-reis

Op een vakantiebeurs en aan de keukentafel zetten we met TravelEssence begin 2018 onze eerste stappen op een gedroomde reis naar Austr...